Передплата 2024 ВЗ

Бунт та пожежа у венесуельській в’язниці: понад пів сотні загиблих

  • 29.03.2018, 09:58
  • 622

У Венесуелі під час пожежі в центрі утримання ув’язнених при поліції штату Карабобо загинули 68 осіб.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив генеральний прокурор країни Тарек Вільям Сааб, передає «Інтерфакс-Україна».

«Прокуратура Венесуели інформує громадськість про те, що в зв'язку з жахливими подіями, що відбулися в штабі поліції Карабобо, де 68 людей загинули внаслідок пожежі, ми призначили чотирьох прокурорів (трьох регіональних і одного національного), щоб з'ясувати обставини цих трагічних подій», — написав він.

Раніше видання El Pais повідомило, що під час пожежі в центрі утримання ув'язнених загинули 78 осіб, 10 з яких — жінки. Центр розташований у місті Валенсія, пожежа виникла після того, як в ньому почався бунт. Видання зазначає, що пенітенціарний заклад переповнений.

Бунт розпочався в момент відвідування ув'язнених родичами. За інформацією видання, ув'язнені вирішили взяти одного з відвідувачів в заручники для того, щоб пред'явити владі «певні вимоги». Заручника було поранено ножем. Оскільки влада не відповіла на їхні вимоги, вони почали палити матраци, що і стало причиною виникнення пожежі. Відзначається, що більшість жертв, в тому числі деякі відвідувачі, загинули від задухи.

Про те, що від опіків і задухи у в'язниці загинули 78 осіб, також повідомляла газета El Universal. За словами джерел видання, стан декількох постраждалих оцінюється як важкий, тому кількість жертв може збільшитися.

Схожі новини