Передплата 2024 «Добрий господар»

У МЗС розповіли, якою буде відповідь Росії на видворення дипломатів з України

  • 29.03.2018, 08:40
  • 658

Росія може вислати українських дипломатів або загострити ситуацію на Сході України у відповідь на рішення Президента Петра Порошенка вислати з країни 13 російських дипломатів.

Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає «УНН».

«Ні, — зазначила речниця на питання про дзеркальну відповідь від РФ. — Але не можна нічого виключати. Росія зважає на реакцію різних партнерів: ви бачите, яка зараз міжнародна консолідація навколо цього питання. Дійсно, ця безпрецедентна атака в Солсбері — використання на території іншої держави хімічної зброї, і вислання безпрецедентного відсотка дипломатів з більше ніж з 25 країн, дійсно, такого не було фактично з часів „холодної війни“, тому я думаю, Росія зараз дуже глибоко підходить до кожного випадку і буде дивитись у рамках національних інтересів».

Зазначимо, наразі 28 країн світу оголосили про рішення вислати російських диппредставників. До списку приєдналися Молдова, Австралія, Бельгія, Ірландія та Чорногорія.

Також Люксембург і Словаччина відкликали своїх послів в РФ для консультацій.

«Що стосується України — тут не можна виключати жодних російських сценаріїв. Росія перетнула всі можливі червоні лінії, проводячи четвертий рік поспіль на території України гібридну війну і агресію. Це можуть бути як дзеркальні заходи, видворення української дипломатії, але це можуть бути інші заходи — будь-які, наприклад, загострення ситуації на Донбасі також не слід виключати. Тому, у будь-якому разі, ми проаналізували всі можливі кроки, ми готові — це були свідомі дії української сторони, і ми усвідомлюємо, що буде відповідь російської сторони», — наголосила Беца.

Служба безпеки України направила в МЗС України докази цілеспрямованої діяльності на шкоду державі 13 російських дипломатів, щодо яких було прийнято рішення про видворення з української території.

Також нагадаємо, що СБУ закрила в'їзд в Україну 23 видвореним з Британії росіянам, причетним до розвідувальних служб РФ.

Схожі новини