Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російські ультраc погрожують «пеклом» під час ЧС-2018

Вони не приховують, що планують помсту за реакцію світу на отруєння Сергія Скрипаля

Російські футбольні фанати почали погрожувати уболівальникам збірної Англії, які мають намір приїхати на Чемпіонат світу в Росії. Ще у жовтні минулого року вони своєрідно запросили ультрас з Туманого Альбіону, розмістивши у Twitter фото російського фана, який б’є прихильника футболу з Англії.

Тепер, через отруєння Сергія Скрипаля і реакцію британського уряду на агресивні дії Москви, відбувається ескалація конфлікту між англійськими та російськими ультрас.

Журналісти The Sun опублікували текст, у якому подали погрози російських ультрас на адресу своїх англійських візаві. Росіяни обіцяють справляти нужду на британських фанів, а потім підпалювати їх. В іншому повідомленні з соціальних мереж подається ще один план: заманити англійців у Ростов під час Чемпіонату, і вони там стануть легкою жертвою для місцевого криміналітету. Росіяни відверто кажуть, що вони влаштують для британців справжнє «пекло».

«Ризик конфронтації між англійцями та росіянами на російській території справді високий, — каже Девід Відекетт, колишній офіцер Скотленд-Ярду. — Я очікую насильства під час Чемпіонату світу, особливо, через напругу у стосунках між країнами після отруєння Скрипаля».

Схожі новини