Передплата 2024 ВЗ

Apple представила в США новий iPad за ціною менше $ 300

  • 27.03.2018, 21:00
  • 748

Apple представила iPad 2018.

Компанія Apple провела в Чикаго захід, присвячений освітнім технологіям і презентації своїх нових продуктів.

На цей раз Apple обрала для презентації досить незвичайне місце — навчальний заклад Lane Tech College Prep в Чикаго. Коледж був заснований в 1908 році, а серед його спеціалізацій — дизайн і технічні дисципліни.

Захід Apple почали глава компанії Тім Кук, а також Кетлін Річардсон, колишній учитель, яка зараз працює в Apple. Кук розповів про програму Swift Playgrounds, яке вчить кодуванню. Він нагадав про те, що діти і вчителі можуть відвідувати заняття в роздрібних магазинах Apple. У свою чергу Річардсон розповіла про те, як використовувала планшети Apple в своїй роботі з дітьми.

Потім на сцені з'явився віце-президент компанії Apple, Грег Джосвіак, який розповів про iMove, Garage Band, Clips і інші додатках Apple для творчості. Всього ж, за словами Грега, в магазині додатків можна знайти «200 000 додатків, які призначені для освіти». Також Джосвіак дещо несподівано заявив, що діти «в кінцевому рахунку більш успішні, коли вони працюють з iPad».

Незабаром після цього Грег Джосвіак заявив, що «найпопулярніший iPad — це 9,7-дюймовий iPad», який в даний час доступний школам за ціною від $ 299. Після цих слів, власне, і почалася презентація нового гаджета.

Планшет Apple iPad 9.7 (2018) оснащений 9,7-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 1536 на 2048 пікселів, 4-ядерним процесором Apple A10 Fusion, а також 2 ГБ оперативної пам'яті. Продуктивність центрального процесора зросла на 40%, а графічного — на 50%. Важливим нововведенням є те, що гаджет підтримує перо Apple Pencil, яке раніше було доступно тільки для планшетів з модельного ряду iPad Pro.

Планшет Apple iPad 9.7 оснастили сканером відбитків пальців Touch ID і камерою FaceTime з підтримкою запису HD-відео. Основна камера отримала роздільну здатність 8 Мп, а від зарядки гаджет працює до 10 годин. Пристрій сумісний з технологією доповненої реальності AR.

Для нового iPad оновили офісний пакет додатків: тепер в Pages, Keynote і Numbers можна додавати зображення і схеми, намальовані від руки за допомогою пера. Також на презентації показали освітні програми, розроблені спільно з Фондом дикої природи. Ці програми дозволяють побачити процеси в природі в 3D. Зокрема, Грег Джосвіак показав відео про те, як за допомогою iPad з новими програмами та Apple Pencil учні зможуть віртуально препарувати жабу.

Додамо, що в роздробі новий Apple iPad 9.7 можна буде придбати за $ 329.

Схожі новини