Передплата 2024 «Добрий господар»

На що скаржаться українські заробітчани у Польщі — опитування

Найважчою є розлука з родиною

39% опитаних вважають, що найважчим у роботі у Польщі є довготривала розлука з родиною, — такими є результати дослідження проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 9−26 лютого серед мешканців Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька віком від 18 років і старші, які протягом останніх п’яти років працювали у Польщі.

32% респондентів скаржаться на багато годин роботи в день, 28% - на важкі умови праці, 24% - на відсутність соціального захисту українців-заробітчан. 14% вважають проблемою неприязне ставлення до українців з боку поляків, 13% - адміністративні формальності при оформленні документів, 12% - мовний бар’єр, 9% - відсутність вихідних, 8% - погані побутові умови, 4% - конфлікти з керівником/наймачем, 3% - конфлікти з колегами.

На довготривалу розлуку з родиною більш частіше скаржаться особи середнього віку та найстарші, на багато годин роботи в день — молоді респонденти.

Родинний фактор також більш важливий для жінок та тих, хто вже їздив до Польщі більше трьох разів. Проблему мовного бар’єру дещо рідше відзначали старші та ті, хто вже багато разів їздив у Польщу на роботу.

Дослідження проводилося у форматі особистих формалізованих інтерв’ю (face-to-face).Помилка репрезентативності дослідження: не більше 4,9%.

Схожі новини