Передплата 2024 ВЗ

Польща збудує паркан на кордоні з Україною. Проти кабанів…

Вартість побудови огорожі оцінюють у приблизно 71 мільйон євро

«Ми передбачаємо, що будівництво паркану проти кабанів уздовж східного кордону Польщі повинно початися у вересні», — заявив у понеділок, 26 березня, міністр рільництва Польщі Кшиштоф Юрґєль, повідомляє Польське радіо.

Юрґєль спільно з європейським комісаром з питань здоров’я та безпеки харчових продуктів Витянісом Андрюкайтісом взяв участь у прес-конференції на завершення вчорашньої зустрічі у справі боротьби з вірусом африканської чуми свиней (АЧ) в Європейському Союзі.

За словами польського міністра, будівництво огорожні на східному кордоні має початися у вересні.

«Під час постійного комітету (Ради міністрів) буде розглянута резолюція у справі програми будівництва паркану. Опрацьовується закон. Ми передбачаємо, що у вересні має початися будівництво», — сказав очільник рільничого відомства.

Вартість побудови огорожі оцінюють у приблизно 300 млн злотих (71 млн євро). Це буде паркан з відповідною сіткою заввишки до двох метрів, що буде закріплений на глибині приблизно півметра. Огорожу збудують уздовж східного кордону Польщі з Україною та Білоруссю (приблизно тисяча кілометрів). Інвестицію хочуть завершити впродовж 3−4 років. Насамперед паркан будуть встановлювати у тих місцях, де є найбільший ризик міграції кабанів.

Схожі новини