Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Житомирщині випадково знайшли 200 одиниць краденої військової техніки

  • 27.03.2018, 13:58
  • 644

У Нацполіції з’ясували, що в Інтернет-мережі на відповідних ресурсах розміщено оголошення про продаж цієї техніки.

Працівники спеціальної поліції та інших підрозділів поліції у ході розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу у Житомирській області вийшли на схему розкрадання спеціальної техніки та транспортних засобів.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Упродовж двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі та вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу. Серед виявленої техніки — БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, у т.ч. для транспортування людей по суходолу і на воді. Також вилучено значну кількість запчастин до неї, акумуляторні батареї, шини та інше», — зазначили у повідомленні.

Зараз встановлюється приналежність техніки, у тому числі чи перебуває вона на відповідному обліку у військових частинах.

У Нацполіції з'ясували, що в Інтернет-мережі на відповідних ресурсах фізичною особою розміщено оголошення про продаж вказаної техніки.

«Нині усі обставини розслідуються у рамках розпочатого за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Поліцією ініційовано клопотання щодо накладення арешту на вказану техніку до з’ясування усіх обставин. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін від 3 до 5 років або ув’язнення строком від 3 до 8 років», — зазначили у Нацполіції.

Схожі новини