Передплата 2024 «Добрий господар»

Жителі Кемерово вийшли на мітинг з вимогою відставки влади

  • 27.03.2018, 09:58
  • 725

У центрі російського міста Кемерово проходить стихійний мітинг, в якому, за різними оцінками, беруть участь від 300 до 4 тисяч чоловік.

Учасники акції вимагають, щоб до них вийшов губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв, а також президент Р Ф Володимир Путін, який зранку прилетів в Кемерово, повідомляє DW.

Вони також закликають розповісти правду про пожежу, що сталася 25 березня в місцевому торговому центрі Зимова вишня, оскільки є інформація про те, що загиблих було в рази більше офіційних цифр.

Крім того, активісти закликають місцеву владу піти у відставку.

Учасники, зокрема, скандують: «Правду!», «Злодії!», «Де Тулєєв?», «У відставку!», «Скільки жертв?», «Всіх під суд».

До людей вийшов віце-губернатор Кемеровської області Сергій Цивільов, який запропонував активістам самим оглянути морги.

Спочатку на площі були встановлені огорожі, потім частина з них прибрали. Учасники мітингу скаржаться на перешкоди з мобільним зв'язком та інтернетом.

Нагадаємо, пожежа в торговому центрі Зимова вишня в Кемерово почалася вдень 25 березня. В результаті загинули 64 людини.

Офіційної інформації про причини пожежі немає. Основні версії: підпал, несправність проводки або необережне поводження з вогнем.

Схожі новини