Передплата 2024 «Добрий господар»

Випив пляшку горілки і сів за кермо маршрутки!

Патрульні зафіксували у крові водія-пияка аж 2,49 проміле

У неділю, 25 березня, близько 19.00, до патрульної поліції у Львівській області зателефонував свідок, який побачив, як вул. Стрийською несеться маршрутка № 116. Водій порушував правила дорожнього руху і перешкоджав іншим його учасникам.

Патрульні виїхали за вказаною адресою. Інспектори виявили автомобіль марки БАЗ, який використовують для перевезення пасажирів за рейсом АС-5 Львів — Пустомити. У салоні автомобіля пасажирів не було.

Патрульні запідозрили, що 39-річний водій у стані алкогольного сп’яніння. Водій погодився пройти перевірку на спеціальному приладі. Результат вразив — 2,49 проміле (на фото)! Це приблизно пляшка горілки… «На чоловіка склали протокол за керування у нетверезому стані, — повідомили у патрульній поліції у Львівській області. — Інспектори дочекалися, аби представник підприємства-перевізника приїхав за автобусом. Це вже вдруге цього року патрульні оформляють протокол за нетверезе керування на водія маршрутки».

Я зателефонувала до в.о. директора департаменту дорожнього господарства,

транспорту та зв’язку ЛОДА Романа Кокотайла, аби запитати, чому перевізники беруть на роботу водіїв-пияків. «Щодо цього випадку буде проведена перевірка, — зауважив чиновник. — Не вважаю, що цей випадок — це норма. Якщо попався один (водій.Авт.), який вирішив загуляти, то не варто робити з цього проблему».

«Коли буде проводитися конкурс на визначення перевізників, усі ці проблемні питання будуть враховуватися, — зазначив пан Кокотайло. — А на підприємство за такі випадки будуть накладатися штрафні санкції (становлять від 170 до 17 тисяч грн.). Адже сааме підприємство проводить щоденний медичний огляд водіїв, а також перевіряє технічний стан транспортних засобів. І компанія-перевізник допускає або не допускає водіїв на рейс. Тому перевізника можуть навіть позбавити ліцензії. Але про це зможемо говорити лише після планової перевірки».

Начальник транспортного управління не приховує, в області бракує понад 300 водіїв маршрутних таксі… Чимало професійних водіїв їдуть на роботу за кордон. Директор компанії «Транс-Всесвіт» Роман Остапович у коментарі для «ВЗ» зауважив, що це не був робочий день цього водія. «Він самовільно взяв маршрутку і кудись поїхав», — додав директор компанії-перевізника. На підприємстві триває перевірка.

Схожі новини