Передплата 2024 «Добра кухня»

Дипломати Р Ф, яких висилає Україна, працюють на російські спецслужби, — МЗС

  • 26.03.2018, 18:15
  • 689

В українському МЗС заявляють, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.

Про це в ефірі «112 Україна» сказала речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

«У дусі солідарності з нашими британськими партнерами, трансатлантичними партнерами, європейськими союзниками ми сьогодні разом з компетентними органами прийняли рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів з тих небагатьох, що залишилися, це і з Києва, і з Генконсульства Росії на території України. Ми отримали всі докази, ці 13 є представниками російських спецслужб. Найближчим часом відбудеться їх видворення з території України. Буквально зараз відбудеться вручення відповідної ноти тимчасово повіреному РФ в Україні про видворення цих дипломатів і оголошення їх персонами нон грата», — сказала вона.

«Це тільки початок тієї політики по відношенню до Росії, що призведе до її подальшої ізоляції через зневагу до міжнародного права, порушення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, використання забороненої зброї на території іншої держави. Звичайно, потрібно посилити санкційні важелі з РФ, і всі партнери розуміють», — додала Беца.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна прийняла рішення видворити 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Великобританії колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля.

Схожі новини