Передплата 2024 «Добра кухня»

Отруєння Скрипаля: США услід за ЄС висилають 60 російських дипломатів

  • 26.03.2018, 17:25
  • 774

Президент США Дональд Трамп розпорядився вислати з країни 60 російських дипломатів у зв’язку зі справою про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в британському Солсбері.

Серед висланих також 12 осіб, «ідентифікованих як офіцери російської розвідки» повідомляє DT.UA з посиланням на The New York Times/

Також адміністрація прийняла рішення закрити російське консульство в Сіетлі. Посадові особи заявили, що закриття консульства в Сіетлі пов'язано з його близьким розташуванням до військово-морської бази США.

У Вашингтоні дали тиждень на те, щоб 60 людей залишили країну, а дипустанова припинила роботу.

Як повідомляв ВЗ, українська влада вирішила вислати 13 російських дипломатів у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великій Британії.

Нагадаємо, 5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Вони перебувають у критичному стані.

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», яка розроблена в РФ.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Схожі новини