Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія вплітає у свої ганебні сценарії українських політиків, — Порошенко

  • 26.03.2018, 13:55
  • 773

Боротьба українців за право жити у суверенній, демократичній Україні точиться не лише на Донбасі, але й по всій території України — від сходу і до заходу.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, виступаючи на урочистих заходах з нагоди Дня Нацгвардії України, повідомляє Укрінформ.

«Ціла низка подій останнього часу свідчить, що боротьба справжніх патріотів за право жити у суверенній, незалежній, сильній, демократичній, європейській державі точиться на всій її території від Донбасу, де здійснюється пряма іноземна агресія проти нашої держави, аж до Закарпаття, яке стало об’єктом атаки російських спецслужб з метою ускладнити відносини нашої держави із західними партнерами», — зазначив Глава держави.

За його словами, на фронті легко впізнати ворога чи за «колорадською стрічкою», чи за російським триколором.

Водночас він підкреслив, що у тилу розібратися в цьому значно складніше.

«Бо тут, всередині України, ворог камуфлюється, гримується, мімікрує, діє замасковано, підступно, маскуючись через п’яту колону. Він використовує у своїх інтересах та вплітає у свої ганебні сценарії політиків, які справляють враження, на перший погляд, цілком проукраїнських. Слова із вуст вириваються нібито патріотичні, а на лобі ж не написано, що іноді вони не стидаються гроші брати навіть із Москви», — зазначив Порошенко.

Водночас Президент запевнив, що в усіх без винятку регіонах України особовий склад Нацгвардії у межах своєї відповідальності дає відсіч спробам розхитати ситуацію.

Глава держави зауважив, що важко навіть прорахувати, скільки разів мужність і витримка нацгвардійців, стійкість до провокацій та неухильне дотримання законів і наказу допомагали уникнути кровопролиття під час різноманітних масових акцій та запобігти виходу ситуації з-під контролю.

Схожі новини