Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвокати Савченко подають апеляцію на арешт

  • 26.03.2018, 12:25
  • 654

Захист народного депутата Надії Савченко в понеділок, 26 березня, подасть апеляцію на рішення Шевченківського райсуду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді арешту.

Про це повідомив у коментарі журналістам її адвокат Віктор Чевгуз після зустрічі у СІЗО зі своєю підзахисною, передає Укрінформ.

«Зараз ми поїдемо в Апеляційний суд міста Києва і подамо скаргу на її арешт. Десь через пару днів буде призначене засідання у цій справі», — сказав він.

Чевгуз також розповів, що Савченко оголосила голодування і повідомила про це у відповідному зверненні керівнику слідчого ізолятора, у якому перебуває.

Як повідомлялося, 23 березня Шевченківський райсуд столиці обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без альтернативи внесення застави.

22 березня Верховна Рада дала згоду Генпрокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. За надання згоди на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності проголосував 291 депутат, затримання — 277, арешт — 268 депутатів за мінімально необхідних 226-ти.

Після голосування Савченко залишила свою картку для голосування працівникам апарату Верховної Ради і вийшла з будівлі парламенту.

Відразу після цього слідчий Служби безпеки України повідомив Савченко про підозру у підготовці теракту в місті Київ, вручив пам'ятку підозрюваної особи та запропонував їй пройти до управління СБУ у м. Києві для складання протоколу затримання.

Раніше у четвер Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав законними, достатніми та обґрунтованими усі три подання Генеральної прокуратури щодо народного депутата Савченко — про її притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР.

Схожі новини