Передплата 2024 «Добрий господар»

Політика, який радів смерті поліцейського внаслідок теракту у Франції — арештували

  • 26.03.2018, 09:28
  • 594

Французький політик Стефан Пуссьє арештований за розміщення у Twitter радісних повідомлень у зв’язку зі смертю поліцейського внаслідок теракту у місті Треб.

У своїх повідомленнях в Twitter Стефан Пуссьє радів смерті підполковника жандармерії Арно Бельтрама, який обміняв себе на заручницю, і зазначив, що це «чудово», повідомляє Укрінформ.

Він додав, що тепер у президента Франції Еммануеля Макрона буде на одного виборця менше.

Пуссьє у свої повідомленнях пояснював, що вважає французьку поліцію винною у смерті свого друга, екоактивіста Ремі Фреса, який загинув під час зіткнень з поліцейськими у 2014 році від гранати.

За повідомленнями французьких ЗМІ, політика можуть звинуватити у публічному виправданні тероризму. За інформацією Le Monde за це йому загрожує покарання у сім років та штраф у 100 тисяч євро.

Стефан Пуссьє був кандидатом в депутати французького парламенту від ліворадикальної партії «Непокірна Франція» на парламентських виборах 2017 року. Партія назвала його повідомлення «ганебними та непристойними» та виключила зі своїх лав.

23 березня в супермаркеті у місті Треб на півдні Франції джихадист захопив в заручники кількох людей. Підполковник Бельтрам запропонував терористу замінити одну заручницю собою.

Одночасно поліцейський взяв з собою увімкнений телефон, щоб його колеги могли чути, що відбувається всередині супермаркету.

Коли поліцейські почули постріли всередині будівлі, вони розпочали штурм. Арно Бельтрам під час штурму отримав поранення, від яких помер.

Схожі новини