Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів

  • 25.03.2018, 15:15
  • 549

У Єврокомісії вимагають від соцмережі Facebook пояснити, наскільки масштабний витік особистих даних торкнувся європейських користувачів.

Європейський Союз вимагає від соціальної мережі Facebook пояснень у зв'язку із скандалом навколо витоку даних з особистою інформацією десятків мільйонів користувачів соцмережі, повідомляє DW.

«Я вимагаю від Facebook подальших пояснень, наприклад, у якій мірі це торкнулось європейських користувачів», — заявила єврокомісарка з питань правосуддя Вера Юрова в інтерв'ю виданню виданню Bild am Sonntag, що було опубліковане в неділю, 25 березня.

За її словами, «це зловживання даними 50 мільйонів користувачів Facebook є абсолютно неприйнятним». Юрова також наголосила, що уряд і відповідальні відомства США запевнили ЄС, що вони «сприймають усі звинувачення вкрай серйозно і працюють над підготовкою необхідних заходів». «Цей скандал повинен стати сигналом для всіх нас. Те, як ми поводимося з власними особистими даними, може мати масштабні наслідки. Зрештою, мова йде про основи нашої демократії», — заявила Юрова.

Скандал довкола Facebook спалахнув після того, як стало відомо, що британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів 50 мільйонів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Cambridge Analytica допомагала штабу тодішнього кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа під час передвиборної кампанії. Метою збору і обробки даних було створення програмного забезпечення для передбачення політичних симпатій виборців, а також впливу на них.

Схожі новини