Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські дипломати вимагають звільнити кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова

  • 25.03.2018, 13:40
  • 458

МЗС України вимагає від російської влади анексованого Криму звільнити арештованого кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова.

Про це написала в Twitter прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца.

«Після незаконних виборів окупант посилює тиск на кримських татар. Вимагаємо звільнити активіста Н. Мемедемінова», — написала вона.

22 березня в Бахчисараському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики та правоохоронці провели обшук. Після обшуків його відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі.

У лютому 2016 року в будинку Мемедемінова вже проводили обшук, підконтрольний Росії Бахчисарайський районний суд 13 липня 2017 року розглядав адміністративну справу відносно Мемедемінова, його притягували до відповідальності за нібито участь у несанкціонованому мітингу 13 квітня 2017 року поблизу будинку Сейдамета Мустафаєва, у якого в той момент проводився обшук. Тоді біля будинку зібралася велика кількість кримських татар, щоб підтримати співвітчизника, серед них був і Наріман Мемедемінов.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Схожі новини