Передплата 2024 «Добрий господар»

На Закарпатті в п’янички-матері від голоду померла 3-річна дитина

  • 25.03.2018, 11:55
  • 715

Батько в цей час був на заробітках, а жінка вешталася селом і пила оковиту.

Лихо сталося в селі Дротинці, йдеться в сюжеті ТСН.

Дитину виховувала 26-річна місцева жителька, яка пиячила на дитячі гроші, а потім узагалі покинула малят на кілька днів. 5-річна донечка ходила по сусідах просила їжу, а от маленький Максимко був удома сам, спочатку плакав та кликав маму, а потім знесилився і помер. Батько дітей на початку березня поїхав на заробітки, відтоді жінка взялася за чарку та часто надовго кидала дітей.

Максимко на вулицю не виходив, бо через проблемні пологи і постійне недоїдання відставав у розвитку, був слабким. Після смерті він іще добу пролежав у дитячому ліжечку, поки із заробітків не повернувся батько. Той викликав поліцію, а проведений розтин засвідчив, що дитина померла від голоду. «За інформацією лікарів, дитина погано харчувалася, можна сказати навіть голодувала протягом тривалого часу», — заявила прес-секретар прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

Сусіди, що постійно підгодовували дітей, зверталися до сільської ради, голова котрої написав розпорядження обстежити родину, проте чи хтось виконав цей допис — і сам не знає. Лише констатує, що гроші в родині були, бо з чоловіком мати-п'яниця жила в цивільному шлюбі, тож отримували кошти від держави і на дітей, і як мати-одиначка. «Казати так, що в неї не було коштів нагодувати дитину, неможна. Можна лише констатувати, що вона використовувала кошти не на ті цілі», — пояснив сільський голова Михайло Ярема.

Востаннє медсестра сімейної амбулаторії оглядала Максимчика майже місяць тому, але нічого надзвичайного в стані хлопчика не побачила. «Хлопчик виглядав не критично. Гарно. Я ще маму запитала, вона сказала, що папа як їхав закупив продукти, показала картоплю в кульочку, хліб на столі. Каже, готує їсти дитині», — пригадує Іванна Теремта.

Наразі 26-річна мати знову зникла, і де вона перебуває — ніхто не знає. Чоловік, із яким вона живе в цивільному шлюбі, спілкуватися з журналістами не хоче. «Я не розписаний. Я її не хочу бачити. Спитайте її», — каже він. Правоохоронці кваліфікували цей трагічний випадок, як умисне вбивство малолітньої дитини. Матері загрожує до 15 років в’язниці, а її старшу доньку тепер можуть забрати в притулок, адже офіційно у дитини більше нікого немає.

Схожі новини