Передплата 2024 «Добра кухня»

Масштабна пожежа у колишній військовій частині у Хирові на Львівщині: стали відомі подробиці

  • 25.03.2018, 08:25
  • 3 938

Уночі про 25 березня пожежа на території колишньої військової частини у містечку Хирові Старосамбірського району Львівщини ще тривала. Зокрема, горіла вся будівля, а на місці працювали щонайменше 20 машин з усієї області.

Крім того, поліція повністю перекрила вхід на територію комплексу: туди лише пропускали рятувальників, медиків і представників ЗМІ, про це повідомляє 24 канал.

Повідомляється також, що потерпілих немає, щоправда у священника каплиці, яка розташовується на одному із кінців будівлі, стався інфаркт.

До слова, до радянських часів тут діяв колегіум єзуїтів, а сам храм на початку 2000-х років було відновлено коштом громади та передано для богослужінь Українській автокефальній православній церкві.

Загалом комплекс, який було збудовано у 1886 році, і добудовано у 1904 році у стилі неоренесансу, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як розповів мер Хирова Михайло Голубець у коментарі Zaxid.net, пожежа поширилася дахом, відтак повністю вигорів третій поверх будівлі. Крім того, судячи з фото очевидців, вогонь також поширився і на нижні поверхи будівлі. Внаслідок було знищено і купол каплиці.

Як кажуть місцеві жителі, дим видно навіть на околицях, а у самому місці відчутно запах паленого.

Додамо, що зараз на території колишньої військової частини функціонує спортивно-оздоровчий комплекс Layar Palace, що входить до Royal Hotels Group. Раніше його було частков реконструйовано. За непідтвердженими даними, його власником є нардеп від БПП Андрій Лопушанський.

Нагадаємо, як писав ВЗ, надвечір 24 березня у Хирові на території колишньої військової частини сталася велика пожежа.

Схожі новини