Передплата 2024 ВЗ

«Антонов» хоче обійти санкції РФ через Білорусь

  • 24.03.2018, 18:55
  • 720

Антонов поки не може налагодити серійний випуск літаків без російських комплектуючих і шукає шляхи обходу санкцій через Білорусь.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Liga.net.

ДП «Антонов» і Мінський завод цивільної авіації № 407 (МЗГА) ведуть закриті переговори про створення сервісного центру в Мінську.

У Білорусі планується продовжувати льотну придатність, ресурс літаків АН, проводити сервісне обслуговування, ремонт і збірку літаків сімейства Ан-148/158.

Згідно з протоколом переговорів між підприємствами (копія якого є в розпорядженні видання), в рамках співпраці розглядається можливість використання російських комплектуючих, в тому числі і санкційних.

Відзначається, що імпортозаміщення російських комплектуючих, яке компанія проводить з 2015 року, не допомагає запустити серійне виробництво.

За словами віце-президента ДП «Антонов» Андрія Чабанова, підприємство вважає за доцільне розвиток спільних державних програм по організації виробництва і коопераційного серійного випуску цивільних літаків Ан-148 / Ан-158 спільно з Мінським заводом цивільної авіації № 407 як перехідний етап для виходу з критичної ситуації, в якій опинився Антонов.

В ДП «Антонов» підтвердили факт переговорів, але відмовилася коментувати подробиці проекту, оскільки остаточне рішення щодо його реалізації ще не прийнято.

Схожі новини