Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо про ще одну жертву теракту у Франції

  • 24.03.2018, 09:58
  • 549

Внаслідок тяжких поранень помер поліцейський, який добровільно обміняв себе на заручників

Під час захоплення заручників у супермаркеті в місті Треб на південному заході Франції вбиті четверо людей, ще 15 осіб постраждали, повідомляє Главком.

У ніч на суботу, 24 березня, помер поліцейський, який перебував у тяжкому стані після поранень під час інциденту. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Жерар Коломб.

Поліцейському Арно Бельтраму було 45 років. Він добровільно обміняв себе на заручників, яких захопив у супермаркеті чоловік-вихідець з Марокко. З невідомих причин терорист вистрілив у поліцейського, коли вони були у супермаркеті сам-на-сам, після чого поліція штурмувала будівлю.

У тяжкому стані після атаки залишається ще одна особа, повідомляє AFP.

«Наша країна сьогодні постраждала від терористичної атаки», — заявив президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю після засідання кризового штабу у міністерстві внутрішніх справ у Парижі. Він повідомив, що на даний час перевіряється заява ісламістського угрупування «Ісламська держава», яка взяла на себе відповідальність за напад.

Глава Європейської Ради Дональд Туск на прес-конференції після саміту ЄС висловив солідарність з Францією та її народом. Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер також висловив співчуття і підтримку французам. На Ейфелевій вежі ввечері у пам'ять про загиблих було вимкнено освітлення, повідомила в своєму мікроблозі в Twitter мерка Парижа Анна Хідальго.

Співчуття рідним і близьким жертв теракту висловив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. За словами міністра, Німеччина жорстко засуджує злочин на півдні Франції та сумує разом з родичами загиблих. «Ми і надалі рішуче боротимемось проти підлих актів насильства, яке використовує релігію зі злочинною метою», — заявив Маас.

Нагадаємо, озброєний чоловік, який захопив заручників у супермаркеті міста Треб, заявляв про свою приналежність до «Ісламської держави» і вимагав звільнити підозрюваного у терактах в Парижі 2015 року Салаха Абдеслама.

Французька поліція застрелила чоловіка, який сьогодні захопив заручників. В результаті нападу на супермаркет загинули двоє людей. Також пізніше стало відомо, що перед тим як вчинити напад, зловмисник застрелив чоловіка у Каркасоні і відібрав його автомобіль.

Схожі новини