Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хокінґ спочине поруч з Ньютоном і Дарвіном

Великого вченого поховають у місці останнього прихистку королів та найгідніших

Прах Стівена Хокінґа буде похований у Вестмінстерському абатстві в Лондоні, найважливішій англіканській святині, там, де коронують правителів Англії та Великої Британії, і де спочивають найзаслуженіші люди країни — королі, поети, музиканти, політики та вчені. Не важливо, що знаменитий фізик не вірив у Бога і вважав себе атеїстом. Його прах спочиватиме поруч з Ісааком Ньютоном.

Днями про це повідомив декан абатства о. д-р Джон Холл. Він сказав також, що сера Ісаака Ньютона тут поховано 1727 року, Чарльза Дарвіна — 1882-го. Тут спочивають фізики Ернест Резерфорд (першовідкривач атомного ядра), та Джозеф Джон Томсон (відкрив електрон).

Превелебний додав також: «Віримо, що ключовим є те, що наука та релігія мають співпрацювати між собою, намагаючись відповісти на великі питання таємниці життя і Всесвіту».

Не відомо, чи на надгробку Хокінґа буде вибито напис про температуру «чорних дір», відкриття яких стало найбільшим його досягненням (до слова, учений в одному з інтерв’ю висловив таке бажання).

Не відомо також, коли відбудеться церемонія поховання у Вестмінстерському абатстві.