Передплата 2024 «Добрий господар»

Парубій розповів, коли в Україні можуть скасувати депутатську недоторканність

  • 23.03.2018, 19:40
  • 726

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що голосування за законопроект про скасування депутатської недоторканності у другому читанні відбудеться цієї весни.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє Укрінформ.

«Я вважаю це принциповою позицією, і тому був одним із ініціаторів того, щоб у жовтні минулого року ми проголосували за зміни до Конституції у першому читанні і законодавчі ініціативи про зняття депутатської недоторканності. Зараз ми чекаємо на рішення Конституційного суду, яке трішки затягнулося… Я сподіваюсь, що з обранням голови і з повноцінною роботою Конституційного суду ми зможемо чимшвидше отримати висновок Конституційного суду. Тому я розраховую, що друге читання голосування про зняття депутатської недоторканності відбудеться вже цієї весни, і тоді восени ми будемо мати змогу внести вже зміни в Конституцію», — пояснив Парубій.

Як повідомлялося, 19 жовтня 2017 року депутати включили до порядку денного сьомої сесії та направили до Конституційного суду для отримання висновку щодо його відповідності вимогам Конституції законопроект № 7203 Президента Петра Порошенка та законопроект № 6773 авторства групи депутатів щодо обмеження недоторканності народних депутатів. Цими законопроектами пропонується внести зміни в статтю 80 Конституції.

Надалі депутати зможуть розглянути ці законопроекти лише у разі позитивного висновку від КС.

Схожі новини