Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів’ян запрошують приєднатися до ініціативи «Година Землі — 2018»

  • 23.03.2018, 17:28
  • 923

Завтра, 24 березня, весь світ буде «ловити зв’язок із Землею», бо саме цього дня відбувається Година Землі — наймасовіший екологічний рух у світі.

Мільйони людей щороку долучаються до Години Землі. Це міжнародна кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди та організації о 20:30 на одну годину символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоб об’єднатися та показати готовність до дій заради майбутнього планети.

Львів також долучиться до цієї ініціативи, ввечері буде вимкнено освітлення важливих будівель міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Ми закликаємо, аби кожен долучився у свій спосіб, як зможе: чи впродовж тижня взяв участь в одному з заходів, чи вимкнув світло. У Львові з 20.30 до 21.30 шість великих об’єктів, які завжди підсвічуються, згаснуть. Мова йде про Ратушу, Собор Юра, вежу на Високому замку, а також три великі церкви — костел Івана Хрестителя, церква Миколая і Катедра.

Також я звертаюсь і закликаю кожному зробити невеличкий крок: вимкнути освітлення в офісі, квартирі чи іншій локації. Питання стоїть не в тому, зробити це чи не зробити, питання стоїть у тому, що воно нам дасть. А насправді воно дає нам змогу зберегти ресурси, а також показати — у нас є розуміння, що природу потрібно берегти", — зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Довідка

Година Землі — це всесвітній природоохоронний рух, ініційований Всесвітнім фондом природи WWF. Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, яка повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети та об'єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії — це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік.

Окрім того, Година Землі щороку спрямовує зусилля на нову природоохоронну тему — боротьбу зі зміною клімату, забрудненням, збереження рік та лісів, «зелений» спосіб життя тощо.

Схожі новини