Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Злочинець з мексиканського наркокартелю убив щонайменше 240 осіб

Останки розчиняв кислотою і закопував у колективних могилах

Поліція знайшла останки щонайменше 240 осіб, які були, найвірогідніше, вбитими у Мексиці однією особою. Чоловік використовував кислоту, щоб розчиняти тіла жертв, а потім закопував їх у колективних могилах.

Сантьяго Мезі Лопес працював на наркокартель Сіналоя у Мексиці. 2009 року був заарештований через підозру у вбивстві щонайменше 300 осіб. Слідчі припускали, що злочинець мордував свої жертви, убивав їх, складав їхні тіла у бочки і заливав кислотою. Відтак, те, що залишилося, закопував у місцях масових захоронень.

За таку жорстокість і спосіб убивств Лопеса прозвали «The Soup Maker». Та, не зважаючи на те, що з моменту арешту минуло 8 років, мексиканець ще досі не вислухав вердикт. Під час допитів Лопес зізнався, що за роботу отримував 440 фунтів на тиждень. Найбільше вбивств він скоїв у 2007 році, коли від його рук загинуло 32 особи.

Слідчі і прокурори, які займаються розслідуванням справи, у місцевості Байя у Мексиці наразі знайшли майже 200 кілограмів людських кісток. Там, очевидно, було одне з місць масових захоронень. Як пише «Daily Mail», активіст Дернандо Осегунда Флорес, який заумається проблемою організованої злочинності, повідомив, що прокуратура вже має матеріали, які підтверджують смерть 240 людей. Однак слідчі не виключають, що жертв могло бути значно більше.

Схожі новини