Передплата 2024 «Добра кухня»

Глави МЗС Франції і Німеччини анонсували спільний візит в Україну

  • 23.03.2018, 13:58
  • 483

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан анонсував швидкий спільний візит в Україну разом з главою МЗС Німеччини Хайко Масом з питання відновлення реалізації Мінських угод.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Климкиним, передає РБК-Україна.

«Я думаю, що зараз якраз підходящий момент для відновлення реалізації мінських угод. До того ж небагато часу залишається до майбутніх виборів в Україні. Ми побачили завершення певних політичних циклів в Німеччині та Росії. Думаю, щоб просувати все це, я незабаром повернуся в Україну в компанії мого німецького колеги… Ми будемо продовжувати наші зусилля, спільно з моїм німецьким колегою, спрямовані на виконання мінських угод. Ми будемо продовжувати тиск на Росію, щоб вона також працювала в рамках мінських угод», — сказав він.

Глава французького МЗС також підтвердив позицію щодо невизнання анексії Криму і підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. «Для нас очевидно в цій кризовій ситуації те, хто є агресором, а хто страждає від цієї агресії. Ніякої двозначності бути не може», — заявив Ле Дріан. Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністри закордонних справ країн Європейського союзу в ході саміту в Брюсселі обговорять реформи в Україні та ситуацію на Донбасі.

Схожі новини