Передплата 2024 «Добра кухня»

Новим радником президента США з нацбезпеки стане екс-постпред країни при ООН Джон Болтон

  • 23.03.2018, 09:58
  • 584

Екс-постпред США при ООН Джон Болтон у квітні замінить генерала Герберта Макмастера на посаді радника президента США з національної безпеки.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я радий оголосити, що, починаючи з 9 квітня 2018 року, Джон Болтон стане моїм новим радником з національної безпеки. Я дуже вдячний за службу генералу Герберту Макмастеру, який виконав велику роботу і назавжди залишиться моїм другом», — написав Дональд Трамп у себе в мікроблозі в «Твіттері».

Він підкреслив, що «офіційна передача справ відбудеться 9 квітня».

Американський політик Джон Болтон з 1989 до 1993 року обіймав посаду помічника держсекретаря США у справах міжнародних організацій. З 2001 по 2005 рік був заступником держсекретаря з контролю за озброєнням.

У 2005 році він став постпредом США при ООН, пропрацювавши в Організації більше року. З 2007 року обіймає посаду старшого наукового співробітника в Американському інституті підприємництва.

Джон Болтон відомий своїми консервативними поглядами на зовнішню політику. Він є прихильником жорсткої лінії по відношенню до таких країн, як Північна Корея, Іран, Куба, Росія.

Схожі новини