Передплата 2024 «Добрий господар»

Топ 5 найнебезпечніших дешевих продуктів, які викликають рак, ожиріння і хвороби серця

  • 23.03.2018, 09:28
  • 1 915

Дешеві ковбаси, сосиски, напівфабрикати, тверді сири, рибні консерви та солодощі увійшли у п’ятірку найнебезпечніших продуктів.

Про це повідомляють Факти ICTV.

Ковбаси і сосиски

Замість м’яса у такій ковбасі — небезпечна маса з дешевих відходів. Перетирають сухожилля, шкіру, копита, додають ароматизатори. Не можна купувати ковбасу і сосиски за 40 чи 60 гривень за кілограм, адже оброблені м’ясні вироби — це отруйні канцерогени. А вони у свою чергу провокують рак. І це доведено Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Напівфабрикати

У заморожених пельменях, варениках, млинцях тощо містяться трансжири, фосфати та інша зараза. Ще й зберігають ці напівфабрикати як-небудь. Можна отримати харчове отруєння.

Тверді сири

Технологи запевняють: за низькою ціною може бути лише сирний продукт, в якому нуль молока, зате повно небезпечних трансжирів, а точніше — звичайного маргарину. Споживання таких псевдосирів може призвести до печії, захворювань серцево-судинної системи і не тільки.

«Сирний продукт здешевлюється. Там замість молочного жиру додають пальмову олію, рафіновану, яка викликає канцерогени, викликає ракові пухлини», — коментує гастроентеролог.

Рибні консерви

По-перше, дешеві зразки небезпечні тим, що важкі метали з банки можуть потрапити у саму рибу. А, по-друге, у жодному разі не купуйте акційні консерви, у яких закінчується термін зберігання. Ці продукти можуть викликати ботулізм — смертельну хворобу, яка лікується лише у стаціонарі.

Крім того, часто ви платите не за рибу, а за велику кількість води чи олії у консерві.

Дешеві солодощі

Усі дешеві солодощі — з використанням пальмової кокосової олії замість вершкового масла, штучних барвників. Натуральні будуть дорожчими.

«Вони викликають гіпертонічну хворобу, ожиріння печінки, призводять до цирозу печінки, підшлункової залози, ожиріння серця», — доповнює гастроентеролог Наталя Дяченко.

Спеціалісти радять купувати дорогі і якісні продукти. Просто у меншій кількості.