Передплата 2024 «Добра кухня»

Лікарі розповіли про жахливий вплив отрути на здоров’я Скрипаля

  • 23.03.2018, 09:10
  • 558

Внаслідок отруєння не виключено, що Сергій та Юлія Скрипалі, отримали такі пошкодження головного мозку, що неможливо прогнозувати їхнє відновлення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на британське видання Independent.

«Точний ефект від впливу на довгострокове здоров'я залишається незрозумілим, проте медичні випробування показують, що їх розумові здібності можуть бути ушкоджені до невідомого і поки що невизначеного ступеня», — сказав суддя Девід Вільямс, посилаючись на інформацію, отриману від лікарів.

«Наразі стан пана і пані Скрипалів є критичним, але стабільними; немає підстав припускати, що їх стан може швидко погіршуватися», — вказав Вільямс.

У лікарні Солсбері, повідомили, що Скрипалі наразі не здатні до комунікації та наразі неможливо визначити, чи зможуть вони відновитися, але проходять лікування і прагнуть «вижити і досягти оптимального відновлення».

Суддя також постановив, що лікарі можуть передавати свіжі зразки крові потерпілих до Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) разом з їхніми медичними записами, щоб допомогти міжнародному розслідуванню.

У свою чергу фахівці Лабораторії оборони, науки і технологій в Порттон-Дауні надали висновок щодо речовини, яка використовувалася для отруєння Скрипалів, вказавши, що вона «входить до складу розробленої СРСР групи речовин «новічок».

Як відомо, у Державному департаменті США порівняли спробу Росії заперечити свою відповідальність за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля із невизнанням провини за окупацію Криму, агресію на Донбасі та збитий малайзійський літак рейсу MH17.

Схожі новини