Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Життя триває. На вас чекають удома!»

У музеї «Територія терору» стартував марафон із написання листів політв’язням Кремля

У львівському музеї «Територія терору» стартувала соціальна акція, яка закликає небайдужих людей написати листа українському політв’язню, який перебуває у Росії. У списку — 56 українців.

Вимоги до листа — не писати про політику, війну та агресію. Акцентувати на українській історії, підтримці бранців (але нейтрально, без згущування фарб — інакше лист не пропустить російська цензура), наголосити на нездоланній силі духу. Листи мають бути написані російською, інакше їх не доставлять адресату. Про це повідомила керівник музею «Територія терору» Ольга Гончар. «Кількадесят українців перебувають в Росії у статусі політв’язнів. Хочемо донести до громадськості ці імена, щоб львів’яни пам’ятали їх і писали їм листи. Листи — це також зброя проти режиму, — наголосила Ольга Гончар. — Листи підтримують бойовий дух бранців Кремля. Вдома їх чекають і люблять».

Учасник марафону Ілля Смирнов додав: «Коли пишуть лист політв’язневі, то часто наголошують, щоб трималися. А треба казати, що життя триває. Людина не має почуватися в’язнем. Важливо, аби вона розуміла, що її підтримують і чекають».

Взяти участь в акції можна буде упродовж місяця. У музеї «Територія терору», Львівському органному залі є скриньки, куди можна кидати листи.

А представники благодійного фонду «Родичі бранців Кремля» передадуть їх політв’язням.

Схожі новини