Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Театралізовані Страсті Христові на вулицях Скали-Подільської

Роль Спасителя зіграв голова Товариства студентів-католиків

Незважаючи на весняно-зимову сніговицю, вітер, мороз, 35 семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії, членів Товариства студентів-католиків «Обнова», провели на вулицях Скали-Подільської (Борщівський район Тернопільщини) театралізоване дійство «Хресна дорога». У ньому відтворили біблійні події, що відбувалися в Єрусалимі дві тисячі років тому…

Майже тригодинну виставу про Страсті Христові споглядали понад тисяча жителів селища. Вона відбулася на запрошення священика місцевої парафії УГКЦ о. ВасиляГерманюка, який свого часу очолював «Обнову», та за участі єпарха Бучацької єпархії УГКЦ Дмитра Григорака. З цією художньою постановкою учасники вистави подолали два кілометри.

— Це театралізоване дійство «Обнови» благословив митрополит, — розповів кореспонденту «Високого Замку» отець Василь. — Те, що робить «Обнова», Церква дозволяє. Парафіяни позитивно сприймають побачене, хоча й дивитися виставу нелегко. Вона нагадує вірним про надлюдські терпіння Ісуса Христа, які Він переніс заради спасіння кожної людини.

Цього року івано-франківська «Обнова» проведе ще 23 аналогічні театральні вистави. Проводить їх уже тринадцятий рік.

Тернопільська область

Схожі новини