Передплата 2024 «Добра кухня»

У Запоріжжі бійці АТО побилися з поліцією під облрадою

  • 22.03.2018, 20:10
  • 719

У Запоріжжі перед початком сесії облради мітингувальники вимагали вирішити питання з виділенням землі учасникам АТО.

Учасники заходу намагались увійти до сесійної зали обласної ради, повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Їх не пропускали працівники охорони, які здійснюють охорону будівлі ЗОДА. Представники ради пояснили — у зв’язку з тим, що зал наповнений, безперешкодно пропустити таку велику групу людей технічно неможливо.

Після чого між мітингувальниками, охоронцями та представниками облради виник конфлікт. Спільними діями поліцейські владнали конфлікт. Ініціативна група в кількості 10−15 осіб, яку очолював громадський активіст, зайшла до сесійної зали.

В залі засідань громадський активіст, якому згідно голосування депутатів, відмовились надавати слово, почав виражатись нецензурною лайкою та ображати чиновників та депутатів.

Губернатор звернувся до поліції із заявою про притягнення громадського активіста до відповідальності за порушення громадського порядку та намір зірвати сесію облради. Чоловіка намагались доставити до поліції для з’ясування обставин події та складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Мітингувальники хотіли завадити від’їзду поліцейського спецавтомобіля. Між поліцією та активістами виник конфлікт.

Стосовно активіста 1975 року народження поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративне правопорушення. Після складання протоколу, громадянина відпустили.

Схожі новини