Передплата 2024 «Добра кухня»

Український футболіст з польським громадянством, заявив, що більше не повернеться в Україну

  • 22.03.2018, 19:38
  • 650

26-річний хавбек «Ягеллонії» Тарас Романчук, який нещодавно отримав польське громадянство, після чого був запрошений у збірну Польщі, прокоментував своє рішення.

Колишній український футболіст дав відверте інтерв'ю авторитетному польському спортивному виданню Przeglad Sportowy

Гравець, зокрема, зізнався, що більше не повернеться до України, повідомляє УНІАН.

«Про мене часто кажуть у негативному світлі. Багато хто називає мене зрадником. Згідно з українськими законами, я не маю права мати подвійне громадянство, тому мені довелося зробити свій вибір. Протягом кількох років я жив у Польщі і відчуваю себе тут чудово.

Важливо, що батьки, дружина і брат підтримують мене. Українські ЗМІ часто переводять мої інтерв'ю, які я дав у Польщі, спотворюючи при цьому мої слова. Потім про мене з'являються неприємні коментарі. У роздягальні «Ягеллонії» колеги часто жартують наді мною, що я «фарбований лис».

Я розумію, що деякі всерйоз вважають мене таким. Думки людей розділилися. Деякі цінують мене, так як добре знають мою історію і щасливі, що я буду виступати за збірну Польщі. Іншим це не подобається, напевно, вони хотіли б, щоб за неї виступали лише корінні поляки. Я не ображаюся на таких людей, кожен має право на власну думку.

Моє завдання — покращувати гру і ставати все краще і краще. Хто знає, якби кілька років тому я отримав шанс в Україні, то сьогодні я успішно грав би в одному з місцевих клубів і в національній команді. Тим не менш, я більше не повернуся в Україну. Цей етап мого життя давно пройшов. Тепер Польща та «Ягеллонія» можуть на мене розраховувати", — сказав Романчук.

Схожі новини