Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія провокує винищувачами: Українські ППО привели в бойову готовність

  • 22.03.2018, 17:28
  • 778

Сьогодні, 22 березня, силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України вже вдруге за місяць зафіксовано провокативні дії з боку авіації Росії.

Про це у четвер повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

«Виявивши загрозу зі сторони країни агресора усі визначені сили та засоби протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб надати відсіч у разі застосування авіації Повітряно-Космічних Сил Російської Федерації», — йдеться у повідомленні.

«Винищувальна та бомбардувальна авіація країни агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та, А Р Крим, а також з наближенням, до 40 кілометрів, до берегової лінії зі сторони Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Республіки Болгарії та Республіки Туреччини», — повідомили в командуванні.

Окрім того, вказується, що група дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22, з повним боєкомплектом, у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснили політ у повітряному просторі, А Р Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацювань певних умовних завдань по нанесенню ударів.

«Такі дії авіації Російської Федерації викликані передусім реакцією на проведення чергового етапу командно штабних тренувань у Повітряних Силах Збройних Сил України та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор. Виявивши загрозу зі сторони країни агресора усі визначені сили та засоби протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб надати відсіч у разі застосування авіації Повітряно-Космічних Сил Російської Федерації. Повітряні Сили Збройних Сил України несуть цілодобове чергування «, — заявили в командуванні повітряних сил.

Схожі новини