Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада визнала нелегітимними російські вибори в окупованому Криму

  • 22.03.2018, 16:10
  • 675

Верховна Рада визнала нелегітимними вибори президента РФ на території анексованого нею Криму.

За постанову № 8168−1 проголосували 255 нардепів, повідомляє Українська правда.

У заяві вказується, що «організація окупаційною російською адміністрацією в рамках виборів президента Російської Федерації голосування на тимчасово окупованій території України — Автономній Республіці Крим та міста Севастополь є протиправною».

Також у заяві Верховна Рада закликала «міжнародне співтовариство застосовувати додаткові санкції проти Російської Федерації та персональні санкції (обмеження) до осіб, причетних до організації і проведення незаконного голосування».

Як відомо, раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що найбільш прийнятною реакцією Верховної Ради на вибори президента РФ є заява про їх невизнання на території окупованого Криму.

Як відомо, 18 березня, в день офіційної анексії Криму, Російська Федерація провела вибори президента. Очікувано лідирував чинний президент Володимир Путін.

Російські ЗМІ стверджують, що на «виборах» в окупованому Криму за Володимира Путіна проголосували близько мільйона «виборців» — 92%, а явка була однією з найвищих по регіонах.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що кримські татари не голосували на незаконних «виборах» президента Росії на окупованому півострові.

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляв, що явка в Криму сфальсифікована, а з кримських татар лише 10% пішли на незаконні «вибори» — переважно «бюджетники». Також, за його словами, бойкотували «вибори» і частина росіян.

Схожі новини