Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, хто голосував проти зняття недоторканності з Савченко: опубліковані списки

  • 22.03.2018, 15:20
  • 1 505

Сьогодні, 22 березня Верховна Рада зняла недоторканність з народного депутата Надії Савченко, а також дала згоду на її затримання та арешт. За ці три рішення проголосували 291, 277 та 268 парламентарів відповідно.

За перше рішення — зняття недоторканності — проголосували 116 народних депутатів з фракції «Блок Петра Порошенка» з 135. Ще 13 представників цієї фракції були відсутні, 5 не голосували (Сергій Березенко, Василь Брензович, Михайло Довбенко, Андрій Лопушанський та Олександр Сугоняко), а Вадим Кривохатько проголосував «проти», повідомляє 24 канал.

У фракції «Народний фронт» за зняття недоторканності проголосували 72 нардепи з 80. Ще 7 депутатів від «НФ» були відсутні, а Сергій Фаєрмарк не голосував.

Фракція «Опозиційного блоку» не дала жодного голосу «за» — 16 нардепів були відсутні, 21 не голосував, а шестеро проголосували «проти» — Євген Балицький, Михайло Добкін, Вадим Рабінович, Микола Скорик, Ігор Шурма та Нестор Шуфрич.

Фракція «Об'єднання «Самопоміч» проголосувала «за» майже у повному складі — 24 з 25 нардепів. Анна Романова була сьогодні відсутня. Схожий показник у Радикальної партії — з 21 народного обранця 20 проголосували «за», і один депутат (Артем Вітко) був відсутній.

«Батьківщина» дала 14 голосів «за» з 20, ще 6 депутатів сьогодні були відсутні в залі Верховної Ради. До слова, Юлії Тимошенко в залі парламенту в четвер не було.

Група «Відродження» дала 6 голосів за зняття недоторканності з 24 (Гуляєв, Кіссе, Развадовський, Шаповалов, Шкіря та Яценко), решта або не голосували, або були відсутні. У групі «Воля народу» за зняття недоторканності проголосувало 8 депутатів (Бандуров, Лабазюк, Молоток, Петьовка, Пономарьов, Рибчинський, Фельдман, Шахов) з 19 парламентарів.

Голоси позафракційних розділились — з 55 нардепів 31 проголосував «за», Євген Мураєв — «проти», троє не голосували, а ще 20 були відсутні.

За затримання Савченко проголосували 277 нардепів, 11 — «проти», ще 5 утримались, а 47 з тих, хто були в залі, не проголосували. Серед тих, хто голосували проти, двоє депутатів з БПП — Корнацький та Кривохатько, позафракційний Євген Мураєв, семеро депутатів з «Опозиційного блоку» — Балицький, Добкін, Новинський, Рабінович, Скорик, Шурма та Шуфрич, а також Гуляєв з депутатської групи «Відродження». Утримались позафракційні Віктор Балога, Яків Безбах, Володимир Литвин та Сергій Мельничук, а також Антон Кіссе з «Відродження».

За арешт Савченко проголосували 268 нардепів, проти — 10, утрималися — 6, не голосували 55 народних обранців.

Серед тих, хто проголосував проти арешту — вищезгадані депутати від БПП Корнацький та Кривохатько, позафракційний Євген Мураєв, а також Балицький, Добкін, Новинський, Рабінович, Скорик, Шурма та Шуфрич з «Опозиційного блоку». Утрималися від голосування Гуляєв та Кіссе з «Відродження», Балога, Безбах, Литвин та Мельничук (всі — позафракційні).


Схожі новини