Передплата 2024 «Добра кухня»

До Львова прибув літак з українськими військовими, які виконували миротворчу місію ООН

  • 22.03.2018, 15:38
  • 674

21 березня, до Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, прибув перший літак з 75 українськими військовослужбовцями зі складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Як зазначив заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з морально-психологічного забезпечення генерал-майор Олександр Голоднюк, це найкращі представники Збройних Сил України, які мають висококласні навички. До ротації усі військовослужбовці неодноразово виконували бойові завдання в районі проведення АТО.

«Гідна і сумлінна служба наших військовослужбовців — це підтримання іміджу нашої держави на міжнародній арені. Це утвердження України, як держави, що прагне і бореться за мир у всьому світі. Крім того, це демонстрація на світовій арені професіоналізму українських військовослужбовців в якості миротворців», — наголосив генерал-майор Олександр Голоднюк.

В Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького українських військовослужбовців зустрічали рідні та близькі. Після короткого шикування та вручення старшому загону підполковнику Денису Перетятьку символічного українського короваю відбулось нагородження пам’ятними нагрудними знаками «Воїн-миротворець».

Додамо, вчора до Демократичної Республіки Конго, в рамках проведення чергової ротації 18 окремого вертолітного загону, для виконання завдань Місії ООН зі стабілізації, відбула перша група українських вертолітників. Решта особового складу вертолітного загону двома авіаційними рейсами днями відбудуть на африканський континент та замінять своїх колег.

Схожі новини