Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Холодницький прокоментував прослуховування у своєму кабінеті

  • 22.03.2018, 12:28
  • 811

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав провокацією ситуацію довкола прослуховування його робочого кабінету.

Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода в Брюсселі 22 березня.

«Апарат був знайдений три тижні тому 6 березня. Він є долучений до матеріалів провадження. НАБУ і САП є єдиною структурою, тому ми повинні працювати разом. Я думаю, що це якась провокація. Я чекаю інформації, що це була за апаратура, чия вона, хто був ініціатор», — заявив Холодницький.

Він охарактеризував знайдений апарат, як такий, що схожий на ті, що застосовуються при прослуховуванні.

«Не знаю, кому він належить. Чекаю відповіді від всіх правоохоронних органів. Думаю, що найближчим часом ми її отримаємо», — додав Холодницький.

20 березня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що буцімто кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького кілька тижнів прослуховувався за допомогою апарата, який був прикріплений до акваріуму біля столу прокурора. У пресі писали про те, що «прослуховування» могли встановити співробітники НАБУ за згоди генпрокурора.

Напередодні директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що вважає «недоречним» коментувати такі заяви. Він назвав повідомлення у пресі «провокативними» і такими, що «нібито підштовхують до певних коментарів». У ЗМІ також повідомили, що ситуація з «прослуховуванням» Холодницького може стати причиною відставки керівника САП.​

Схожі новини