Передплата 2024 ВЗ

У Львові мерія та депутати порозумілися щодо використання червоно-чорного прапора

  • 22.03.2018, 12:13
  • 755

У Львівській міській раді досягли компромісу щодо використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу.

Відповідна ухвала вчора була обговорена, підписана головами фракцій і сьогодні підтримана усіма депутатами на сесії Львівської міської ради.

Ухвалою сесії затвердили 9 пам’ятних дат в історії національно-визвольної боротьби українського народу, в які на флагштоках біля міської ради та біля районних адміністрацій міста поряд з національним прапором буде вивішуватись червоно-чорний. Також, відповідно до ухвали, затвердженої на минулій сесії, у визначені дні буде розміщена символіка, пов’язана з іншими визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті борців, зокрема, символіка Збройних Сил України, Пласту та інша.

У дні, коли сесія міської ради співпадатиме з визначеними датами, в сесійній залі також буде встановлено червоно-чорний прапор.

Перелік дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті борців за незалежність України, у які поруч з Державним прапором України вивішується червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу на території м. Львова

1 січня — День народження голови Проводу ОУН — Степана Бандери

3 лютого — Створення ОУН

5 березня — Річниця з дня смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича (з жалобою)

21 травня — День пам’яті жертв політичних репресій (з жалобою)

Четверта неділя травня — Свято Героїв

14 червня — День народження полковника Армії УНР, команданта УВО, першого голови Проводу ОУН Євгена Коновальця

30 червня — Проголошення Акту відновлення Української держави, день народження генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА, голови Секретаріату УГВР Романа Шухевича

30 липня — Створення УВО

14 жовтня — День захисника України, день створення УПА

Схожі новини