Передплата 2024 «Добрий господар»

США збільшать видатки на допомогу Україні

  • 22.03.2018, 08:55
  • 552

У Конгресі США представили погоджений Сенатом та Палатою представників закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, у якому збільшено видатки на підтримку України.

Про це у повідомляє посольство України у США.

«Загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,7 мільйонів доларів, що перевищує відповідний минулорічний кошторис», — йдеться у повідомленні.

«Згідно із законопроектом Пентагону виділяється 200 мільйонів доларів для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 мільйонів доларів більше за асигнування 2017 року», — підкреслюють у відомстві.

«Ці кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки ЗСУ, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення.

Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави", — наголошують дипломати.

Кошторис допомоги Україні по лінії Держдепу США та причетних агентств визначено у сумі $ 420,7 млн — це на $ 10 млн. перевищує видатки минулого року.

Перед набуттям чинності Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік має бути схвалений Сенатом і Палатою представників та підписаний Президентом США.

Схожі новини