Передплата 2024 ВЗ

Глава кабінету президента Польщі стане персоною нон-ґрата в Україні?

З’явився коментар канцелярії Анджея Дуди

Як передає польське радіо RFM FM, глава кабінету президента Р П Адам Квятковський, який, між іншим відповідає за зв’язки Польщі з польською діаспорою, співпрацею канцелярії з сеймом, сенатом, органами публічної адміністрації та місцевим самоврядуванням у сфері справ, пов’язаних з Польщею та поляками поза батьківщиною, може стати персоною нон-ґрата в Україні через заяву Львівської обласної ради.

Депутатів обурило, що Адам Квятковський під час вшанування річниці масового вбивства польських мешканців Гути Пеняцької назвав вчинки українських націоналістів геноцидом.

За ухвалу проголосувало 56 з 84 депутатів обласної ради. До СБУ та міністерства закордонних справ надіслали текст цього звернення.

Канцелярія президента Польщі не приховує свого здивування і пояснює, що Адам Квятковський тільки прочитав листа президента до учасників зібрання.

«Це не були слова, які міністр виголосив від свого імені. То був прочитаний лист від імені президента, — розповів у розмові з RMF FM Кшиштоф Лапінський, речник Анджея Дуди. Канцелярія президента Польщі висловила надію, що ухвала матиме тільки локальний характер і не вплине на стосунки між Україною та Польщею.

Схожі новини