Передплата 2024 «Добрий господар»

Папа Римський позбавив церковного статусу дев’ятьох монахів з Тернопільщини

  • 21.03.2018, 15:33
  • 1 059

Папа Римський позбавив церковного статусу дев’ятьох монахів з Тернопільщини, які «виганяли бісів» з людей.

Серед позбавлених статусу монаху опинився і екс-ігумен монастиря у Колодіївці Антоній-Григорій (Роман Планчак), який займався екзорцизмом.

На Тернопільщині колишнього ігумена монастиря у Колодіївці Підволочиського району Антонія-Григорія (Романа Планчака) позбавили статусу монаха і заборонили йому відправляти літургії та займатися екзорцизмом.

Як повідомили УНІАН в департаменті інформації УГКЦ, відповідний декрет Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка затвердив Святіший Отець Франциск. Окрім ієромонаха Антонія-Григорія (Романа Планчака) з монашого стану видалено ще 8 монахів: ієромонаха Андрія (Миколу Костевського), брата Макарія (Миколу Кошарського), брата Йоана (Михайла Ратича), брата Вартоломея (Андрія Зубрицького), брата Якова (Дмитра Сасіна), брата Пантелеймона (Івана Василика), брата Мар’яна (Муховського), брата Миколу (Хахулу).

Це рішення Папи Римського є остаточним і не може бути оскаржене. Згідно із затвердженими декретами, вказані монахи втрачають приналежність до монашого стану, не мають права носити монаший одяг, втрачають усі права і позбавляються всіх обов’язків, які випливають зі складання монаших обітів, та не можуть більше називати себе монахами. Крім того, згідно з нормами церковного права, отці Планчак і Костевський не мають права священнодіяти. Вони не можуть служити божественної літургії, уділяти Святі Таїнства та здійснювати інші богослужіння у храмі чи поза ним, зокрема звершувати будь-які прилюдні моління за хворих, екзорцизми чи подібні практики.

Схожі новини