Передплата 2024 ВЗ

Аваков обговорив з послом Італії справу нацгвардійця Марківа

  • 21.03.2018, 08:32
  • 606

Глава МВС Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з послом Італії Давіде Ла Чечілія вчергове наголосив, що військовослужбовець Нацгвардії Віталій Марків не причетний до смерті італійського фотографа Андреа Рокеллі.

Про це інформує прес-служба МВС.

«Арсен Аваков і Давіде ла Чечілія обговорили факт завершення досудового розслідування у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Аваков наголосив, що український солдат Віталій Марків не має жодної причетності до трагічної смерті італійського фоторепортера Андреа Роккеллі. Також міністр нагадав, що італійська сторона так і не відгукнулася на пропозицію про створення спільної слідчої групи з метою ефективнішої взаємодії у зборі необхідних доказових матеріалів, пошуку і допиті свідків», — йдеться у повідомленні.

Міністр додав, що управління СБУ в Донецькій області продовжує розслідувати обставини смерті Роккеллі та Міронова, які загинули 24 травня 2014 року в Андріївці, що неподалік від Слов'янська.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня 2014 року в районі села Андріївка поблизу окупованого на той час Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач загинули.

Поліція Італії 30 червня 2017 року заарештувала бійця Нацгвардії Віталія Марківа за обвинуваченням в умисному вбивстві Роккеллі. Водночас за даними українського слідства, загибель журналіста і його перекладача сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. Генеральна прокуратура України також повідомила, що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень