Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США вирував жахливий торнадо

Природне лихо супроводжувалося небачених розмірів градом

На півночі американського штату Алабама вирував потужний торнадо. Він спричинив значні руйнування та пошкодження електорпостачання. Тут випав град завбільшки з куль для гольфу. Про це повідомляє CNN.

«Складні погодні умови пошкодили чимало приватних будівель у штаті Алабама. Надсилаємо допомогу у місцевості, зокрема у графства Яксонвілл та Калхаун. Постійно моні торимо ситуацію та реагуємо на потреби мешканців. Нашим пріоритетом є безпека», — написала губернатор штату Кей Івей в офіційному повідомленні.

На щастя, обійшлося без жертв. З Яксонвілла служби доповідають про одного пораненого. Багато мешканців було заблоковано у власних оселях і рятувальні служби намагаються їх евакуювати.

Під час торнадо ушкоджень зазнав також університет штату в Яксонвіллі, однак студентам небезпека не загрожувала, оскільки вони мають канікули.

Трейсі Брагвелл, одни з мешканців Руссенвілла, розповів, що торнадо пройшов над його родинним будинком та зірвав дах. Фото цього лиха він виклав у Fasebook.

Окрім торнадо жителі також стали свідками великого граду, брили якого за розміром були схожі на кулі для гольфу, а часом і значно більші. Член конгресу штату Роберт Адерхольт помістив знімок граду у своєму Twitter.

Схожі новини