Передплата 2024 ВЗ

Джемілєв каже, що явку на «вибори» в Криму намалювали

  • 20.03.2018, 11:19
  • 395

Результати незаконних виборів в окупованому Криму, які пройшли 18 березня 2018 року, жодного значення не мають, «це тема для фейлетоністів».

Про це заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у коментарі LIGA.net.

«Коментувати результати незаконних і навіть злочинних виборів на окупованій території, як то кажуть, не дуже „кошерно“, оскільки ці результати абсолютно ніякого значення не мають», — сказав він.

«Але сам факт проведення цих виборів, звісно, має дуже велике і досить позитивне значення, бо Росія ще раз, попри численні заяви та попередження міжнародних структур та світових лідерів, ще раз демонстративно порушила міжнародне право», — додав Джемілєв.

За його словами, нелегітимні вибори відкривають шлях для подальшого посилення санкцій на країну-окупанта, на подальшу ізоляцію РФ від цивілізованого світу і наближення звільнення Криму від окупації.

«Що стосується опублікованих ними відсотків явки на виборчі дільниці і відсотків, відданих за тих чи інших кандидатів у президенти голосів, то це, швидше за все, тема для фейлетоністів», — вважає один ыз лідерів кримських татар.

«Я знаю, що з центру надходила інструкція, щоб підсумки „виборів“ в Криму в плані явки виборців були приблизно такими ж, які вони оголосили за підсумками свого „референдуму“ в березні 2014 року, ось вони і дали приблизно такі ж цифри, які нічого спільного з реальним станом речей не мають», — заявив Джемілєв.

Він наголосив, що зробити це було зовсім не важко, тому що жодного незалежного контролю за ходом «виборів» і підрахунком голосів не було.

Схожі новини