Передплата 2024 ВЗ

Ще одна країна допустила бойкот ЧС-2018 в Росії

  • 20.03.2018, 10:38
  • 754

Уряд Ісландії розглядає питання про бойкот Чемпіонату світу з футболу в Росії в знак солідарності з Великою Британією через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Як заявив міністр закордонних справ Ісландії Гудлаугур Тор Тордарсон, бойкот чемпіонату означає, що ніякі чиновники країни не будуть присутні на заходах ЧС-2018, повідомляє місцеве видання RÚV.

При цьому, за його словами, участь у змаганнях національної збірної з футболу і присутність на матчах ісландських уболівальників не будуть заборонені.

Глава МЗС Ісландії зазначив, що в разі схвалення бойкоту ЧС-2018 це стане «відповіддю на події в Великій Британії», додавши, що «це дуже серйозні речі, які пов'язані не тільки з британцями».

4 березня колишній російський подвійний агент Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі The Maltings в Солсбері. Скрипаль з донькою до сих пір в реанімації в критичному стані.

За даними Лондона, вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною військового походження, розробленим в СРСР в рамках проекту Новачок. Скрипаль з донькою до сих пір знаходяться в реанімації в критичному стані.

Схожі новини