Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кримсько-львівський театр «Domus» готуєтьcя до поїздки на Схід

Цей професійно-аматорський театр заснували режисерка, яка переїхала 2014 року до Львова зі Сімферополя (Крим), Наталя Меньшинкова та львів'янин Денис Федєшов

Артисти львівського театру «Domus» готуються до поїздки у прифронтовий Схід України, щоб показати жителям Слов'янська та Краматорська виставу «Метелики вільні». Цей театр, який ще називають кримсько-львівським, працює на Сихові, у культурному центрі імені О. Довженка.

Цей професійно-аматорський театр заснували режисерка, яка переїхала 2014 року до Львова зі Сімферополя (Крим), Наталя Меньшинкова та львів'янин Денис Федєшов.

Актори театру «Domus» хочуть показати на Сході виставу за п'єсою американського драматурга Леонарда Герша. Сценарист написав її ще у 1969-му і тоді ж виставу поставили на Бродвеї, а опісля у багатьох країнах світу. Тут піднімають одвічно актуальні питання. Це історія непростих стосунків Джил та Дональда, бо хлопець любить перш за все душу, а не образ ― як і кожен незрячий.

«Запустили спільнокошт — збірку коштів на поїздку акторів, перевезення декорацій. Зібрали із 40 тисяч грн зібрали 28 тис. грн. Потрібно ще 12 тис. грн.», — розповіла режисерка театру «Domus» Наталя Меньшикова.

«Метелики вільні» побачили львів'яни, а також жителі Северодонецька та Новоайдару.

«Теплішого прийому ми не відчували, напевно, ніде, — каже режисерка. — Східні області України, де населення потерпає від війни, гостро потребує соціальної та культурної реабілітації, зокрема, через візитні ініціативи. Як показує наш досвід відвідування міст Северодонецьк та Новоайдар — ця вистава нікого не залишає байдужим».

Схожі новини