Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд виніс вирок п’ятьом бойовикам, які викрадали людей на Донбасі

  • 17.03.2018, 20:39
  • 880

Зловмисників заочно засудили до 12 років.

У Луганській області Лисичанський міський суд виніс вирок п’ятьом так званим «ополченцям», яким інкримінують незаконне позбавлення волі та експлуатування людей у 2014 році. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок суду.

Зокрема, як зазначається, засуджено Олександра Тарубарова, якого вважають організатором, Сергія Тарубарова (молодшого брата Олександра), Олександра Овчаренка, Олександра Угренінова та Сергія Скаргу. Усі вони проживали в місті Лисичанськ.
«Олександра Тарубарова засудили до 12 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Він вчинив рецидив, оскільки був засуджений у 2013-му і звільнений від покарання. Всім іншим суд присудив по 12 років в’язниці з конфіскацією майна. Вони відбуватимуть покарання з моменту затримання. Наразі всі п’ятеро перебувають у розшуку», — наголошується в повідомленні.

Згідно з матеріалами суду, з кінця травня до кінця липня 2014 зазначені особи контролювала блокпост на виїзді із Лисичанська у напрямку Бахмута (Донецька область).

«Ополченці» об'їжджали Лисичанськ і затримували місцевих чоловіків під приводом порушення так званої комендантської години або за перебування у стані алкогольного сп’яніння", — йдеться в повідомленні.

Згідно зі свідченнями потерпілих, бойовики носили шеврони та георгіївські стрічки.

«Вони тримали людей в приміщенні колишнього Лисичанського м’ясокомбінату, а вдень возили на блокпост і змушували виконувати фізичну роботу: викопувати траншеї, окопи, складати барикади, будувати господарські споруди, носити мішки з піском тощо», — зазначається в повідомленні.

Так, слідчим вдалося встановити сімох потерпілих, але допускається, що таких було більше. За даними правоохоронців, тривалість полону складала від двох днів до одного місяця.

«Викрадених відпускали, якщо їх родичі платили викуп. Батько одного із потерпілих віддав бойовикам живого барана. А дружина іншого заплатила 1500 грн. Ще одного чоловіка відпустили, коли він отримав травму ноги», — йдеться в повідомленні.

У липні 2014 року, з боку міста Сіверська Донецької області і селища Білогорівка Попаснянського району Луганської області почали наступ військовослужбовці Збройних сил України. «Ополченці» зі стрілецької зброї і гранатометів почали обстріл позицій ЗСУ. Це підтверджується показами одного із потерпілих, який повідомив, що бачив, як стрільбою з гранатомета керував один із викрадачів — Олександр Тарубаров. Через 2−3 дні «ополченці» втекли із блокопоста і викрадені ними люди розійшлись по домівках.

Схожі новини