Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Супрун анонсувала «головну медичну подію року»

  • 17.03.2018, 18:39
  • 902

Виконувачка обов’язків голови МОЗ закликала цього року вибрати свого сімейного лікаря.

Вибір сімейного лікаря має стати для українців головною медичною подією 2018 року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Головною медичною подією 2018 року для кожного українця має стати вибір його сімейного лікаря (або терапевта чи педіатра для дитини). У квітні в закладах, які приєдналися до електронної системи охорони здоров’я, можна буде почати підписувати декларацію зі своїм лікарем — це документ, який підтверджує, що ви обрали саме цього фахівця. Підписуючи декларацію з конкретним лікарем, ви повідомляєте державу (а саме Національну службу здоров’я), що оплата за ваше обслуговування має находити у цей медзаклад», — зазначила вона.

За словами посадовця, декларація не підписується «раз і назавжди»: у будь-який момент можна укласти декларацію з іншим терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. При цьому скасовувати попередню не треба, адже при укладенні нової декларації зміни автоматично зафіксуються у системі.

«Чим раніше ви оберете свого лікаря, тим більше матимете часу впевнитися, що він вам підходить, і можливостей обрати іншого фахівця, за потреби», — додала Супрун.

Схожі новини