Передплата 2024 ВЗ

Фото ціною у життя

Щоб сфотографувати гігантську акулу-людоїда, пірнальник пішов на смертельний ризик

Пірнальник та фотограф Джон Махер зафіксував на знімках велетенську білу акулу завдовжки 6 метрів. Її помітили, коли водолази готували занурення у води Тихого океану поблизу Ґваделупи.

— То була одна з найбільших акул, яку я колись бачив. Була широкою, мов фургон, — розповідає Махер, який використає свої фото для проекту, який має на меті ідентифікацію акул та забезпечення безпеки прибережних вод. Пірнальник розповів, що на гігантську білу акулу він та його колеги наштовхнулися на глибині близько 12 метрів. Під водою фотографи перебували у клітці, назагал шість годин за три дні.

Аквалангіст сказав, що коли наблизилася велика акула, він перебував поза кліткою. Тому йому вдалися несамовиті кадри цього створіння. «Акула поволі виринала з глибин і витончено позувала. Вона рухалася поволі, без зусиль. Це було схоже на ковзання, а не на плавання», — розповідає Махер.

Білу акулу вважають дуже небезпечним океанічним хижаком. Вона також є представником найбільших морських тварин. У 70-х роках минулого століття було зафіксовано найбільшу з них, — довжиною понад 11 метрів.

Схожі новини