Передплата 2024 ВЗ

Володимир Путін посповідався глядачам перед виборами

Дід — кухар Сталіна, наказ збити літак над олімпійським Сочі, невтілена перспектива таксувати у нічну зміну

У неділю відбудуться вибори президента Росії. Найбільші шанси перемогти на них має глава держави Володимир Путін. Перед виборами на телеекрани вийшов документальний фільм, присвячений життю лідера Росії. З’ясовується, що політик у 90-х роках мав намір працювати таксистом. І це тепер він визнає сам.

1996 року вибори мера Санкт-Петербурґа Анатолій Собчак програв. Володимир Путін був шефом його виборчої кампанії, і після поразки Собчака над ним нависла загроза втратити роботу. «Тоді я дуже серйозно замислився, що буду робити. Може, їздити і таксувати у нічну зміну?» — розповідає Путін тепер. «Не жартую, бо у мене тоді було двоє малих дітей», — додає.

Це не єдине зізнання, яке оприлюднив президент Росії перед виборами 18 березня. У тому ж фільмі «Путін», зробленому Андрієм Кондрашовим, чинний лідер РФ визнав, що його дід, Спиридон Іванович Путін, який був кухарем, був поважною особою серед персоналу Йосифа Сталіна. «Був Кухарем у Леніна, а пізніше — у Сталіна, на одній з його дач у Підмосков'ї», — каже Володимир Путін. Андрій Кондрашов додає, що дід політика аж до смерті у 1965 році готував страви для російської еліти.

Президента визнав також, що перед церемонією відкриття Зимових Олімпійських ігор у Сочі 2014 року отримав інформацію від офіцера ФСБ, що на борту літака, який прямував з Харкова до Стамбулу, пасажир з вибухівкою вимагає повернути на Сочі. На облавку перебуває 110 пасажирів.

Запрошені для консультацій експерти з безпеки підтвердили, що процедура дій у схожих випадках передбачає знищення літака. Путін наказав діяти згадно з процедурою. Та незабаром, вже під час церемонії відкриття Ігор, йому повідомили про те, що інформація про вибухівку виявилася неправдивою, а пасажир, який погрожував терактом — п’яним. Отож, наказ Путіна був відкликаний.

Речник президента Дмитро Пєсков підтвердив, що події, про якій йдеться у стрічці «Путін», були насправді.

Схожі новини